ZzZ... Meillä on koko viime viikko valvottu. Ihan mahdotonta kitinää tuolla pienellä, päivisin nukkui max. 30 minuuttia ja öisin heräili tunnin, parin välein. Kaikkein hankalin yö oli perjantain ja lauantain välinen, itse nukuin 6h ja senkin pienissä pätkissä. Itku ei itselläkään ollut kaukana kun aloin jo odottamaan seuraavaa herätystä kun sain vihdoin vauvan nukahtamaan. Pienellä kovasti ilmaa vatsassa ja sitä sitten kitkutteli. Äidin kanssa soittelin lauantaina ja hän itse ehdotti, että ottaisi pienintä heille yökylään, niin saataisiin koko loppuporukka nukkua. Lauantaina käytiin siis kyläilemässä isovanhempien luona ja muru jäi sinne sitten kitkuttamaan. Tai niin ainakin luulin.

Meillä oli kiva ilta isomman murun kanssa, pitkästä aikaa molempien vanhempien jakamaton huomio oli hänellä. Olin ostanut viidakkokirja-dvd:n edellisenä päivänä ja nyt sitten katsottiin se kaikki kolme yhdessä ja syötiin popcorneja ja jätskiä sohvalla. Illalla käytiin vielä kaikessa rauhassa saunassa ja sitten ansaituille unille. Nukuttiin 08.30 asti, mitä nyt kerran heräsin käyttämään poikaa yöllä vessassa kun heräsi itse pissahätään. Aamupalan jälkeen lähdettiinkin hakemaan pienintä kotiin huomattavasti virkeämpinä kuin mitä hänet mummilaan veimme. Mietin vain, kuinkahan väsyneitä mummi ja vaari mahtavat vauvan vierailun jälkeen olla...

Mummilassa oltiin kuitenkin pirteinä. Vauva oli herännyt vain kaksi kertaa yöllä syömään, ja nukkunut muuten ilman kitinöitä. Mietin itse jo aikaisemmin, että vaikken enää imetä kovin paljoa, olisiko maidossa kuitenkin ollut jotain, joka noita vatsanväänteitä oli aiheuttanut. Ruisleivän olin lisännyt ruokavaliooni takaisin juurikin viikko sitten, joten luultavasti se oli aiheuttanut meille unettomia öitä. Ilmeisesti saan nauttia siitä oikeasti seuraavan kerran kun en enää imetä ollenkaan. 

Ehkä pieni mummilavierailu teki murulle vain hyvää, sillä viime yönä hän todellakin heräsi vain kahdesti syömään, klo 00.45 ja 05.30.. Jatkamme siis ruisleivättömällä linjalla ja toivomme, että kohta saisimme nukkua kokonaisen yön vaikka pieninkin olisi kotona :)

 

-JonnaK-