Laulutunnille tieni viepi, kunhan tuo pikkumies tuolta heräilee. Konsertti parin viikon päästä ja vielä hurjasti harjoiteltavaa. Kauan on ollut haaveissa lähteä ihan oikeille laulutunneille, ja viime syksynä vihdoin toteutin unelmani. Tykkään laulaa karaokea ja olen ollut laulamassa kahden ystäväni häissäkin kirkossa. Monelta olen kuullut että laulan hyvin, mutta halusin myös harjaannuttaa lauluani ammattilaisen opissa ja saada vinkkejä parempaan äänenkäyttöön. Karaokessa usein kuitenkin laulaminen on muutaman viinilasillisen rohkaisemaa, joten laulaminen yksin päivänvalossa ja selvinpäin on ollut ihan uutta. Tietysti lapsille lauleskelen päivittäin, tykkäsivätpä he siitä taikka eivät :)

                                                                            *******

Jatkanpa nyt kirjoittelua. Laulutunnille selvittiin, ja pikkumies viihtyi sen 30min hyvin viltin päällä lattialla lelujensa parissa. Isompi muru on perhepäivähoidossa kolmena päivänä viikosta, joten olemme pienemmän kanssa käyneet lauleskelemassa kerran viikossa. Tuo pieni mukana vielä meneekin, mutta vilkas 2,5v tuskin jaksaisi keskittyä laulun ajaksi leluihin tai kirjaan. Tosin, vuosi sitten hän kyllä jaksoi hienosti kuunnella ja keskittyä tunnin mittaisen konsertin ajan isänsä sylissä, eikä yhtään riehunut tai huutanut. Veikkaan silti, että huomattavasti helpommin tunnit käyvät kuitenkin yhden lapsen kanssa, joka ei vielä liiku..

Syyskonsertin jälkeen saakin sitten rauhoittua odottelemaan joulua. Harjoitukset jatkuvat taas tammikuussa kevään konserttia varten, muutamia biisejä olen jo miettinyt sinnekin mutta katsotaan mitä niistä tulee. Mieli tekisi myös mukaan kesäteatterin harjoituksiin mutten tiedä miten aikani mahtaa riittää. Viikon päästä olisi ensimmäinen tapaaminen aiheeseen liittyen. Voisin tietysti mennä kuuntelemaan miltä ensi kesän näytelmä vaikuttaa ja pohtia sitten osalistunko vai en. Se kuitenkin näistä, nyt pitäisi alkaa suunnittelemaan isänpäivää. Huomenna kun molemmat lapset ovat kotosalla niin taidamme askarrella kortit poikien kanssa isälle, vaarille ja papalle. Lauantaina sitten leivotaan!


-JonnaK-